Fresh from the owner...

06 May 2010

Saya rasa saya mahu tukarlah! Ini lebih kepada jiwa saya!!!


selalu sangat ber'aku-aku rasa macam tak best pulak.
sebelum ni memang nak guna saya pun.
tapi last-last ter'aku' jugak.
tapi once a while, tak salah pun guna 'aku' kan?
hak individu dan hak sendiri.




Alya sekarang suka sangat imitate orang.
sangat tension la. hahaha...
sebelum ni pun imitate jugak.
tapi kali ni kalau dia denngar ada orang mencarut
tak pun keluarkan perkataan yang sangat tidak baik...
dia akan guna semula ayat tu kalau dia marahkan sesiapa pun.




'Bodoh' ibu atau abah memang dah biasa sangat.
'Aku nak baling!' memang ayat favorite dia.
tapi budak-budak ni kita kena ajar.
tiap kali dia sebut sesuatu yang tidak baik
ada habuan menanti.
bukan pukul ye...




memang seboleh-bolehnya elak daripada pukul kecuali...
ada kecuali...
kecuali kalau itu boleh membentuk dia jadik yang lebih baik.
bila dia salah...
dia mintak maaf on the spot.
we've taught her that.
kalau sebut sesuatu yang tidak sedap didengar...
kita tegur and she immediately rephrase ayat tu.




jadik... saya rasa saya perlu tukar la.
ini lebih kepada jiwa saya
yang kadangkala kacau ni.
huhuhu...



my foot: apa-apa sajalah!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. sayangkan anak tangan2kan
    tapi tangan biar berpada
    jangan jadi susah dihari lusa

    ahaks..

    ReplyDelete
  2. @KaiZeN SHiNoBi

    tu la...
    pukul ttp kena pukul
    tp pukul bersebab.
    bkn suka2...

    huhhuu

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign