Fresh from the owner...

12 May 2010

Saya belum mahu bersara!!! Belum juga mahu berhenti...


semalam sedikit kepenatan.
bukan sikit... tapi banyaaakkk!
terpaksa berkejar ke sana-sini.
tak sempat nak hirup udara segar.
hirup sajalah udara apa yang ada ketika itu.
harharhar...


semalam Anis nampak okay-okay je.
masuk je tengahari temperaturenye naik semula.
at 1st aku tak checked.
tapi kepala dia rasa panas.
morning towel memang atas kepala dialah sepanjang hari.
bila tak cool down jugak baru aku checked.
tapi still under control.
alhamdulillah...


senyum dan ketawa kejap.
lepas tu menangis, merengek... meragam la.
tapi alhamdulillah...
makan tetap makan.
bukan macam kakaknya yang tak mahu makan.


Anis dengan orang lain dia tak mahu.
kalau aku nak tinggalkan dia untuk solat, mandi, makan...
terpaksa buat dengan segera.
seminit dua boleh la duduk dengan orang lain.
lepas tu nanti menangis je la kerjanya.


kalau bab makan tu boleh tercekik jadiknya.
hehehe...
nak kejar ke dia lagi sebab dok menangis je.
kalau encik suami ada sure dia bising-bising.
makan elok-elok katanya.
tak apalah dia menangis sekejap.
tapi dah namanya ibu kan?
huhuhu...



apa pun... yang pasti,
walau macam manapun dia orang.
walau sakit sekalipun aku...
aku masih belum mahu bersara dan berhenti menjadi ibu mereka.
harapannya agar mereka jadik anak yang solehah
di dunia mahupun akhirat.



my foot: patutlah berat aku tak naik-naik. dok berkejar-kejaran dengan si kecik ni je.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. salam pagi,
    harap Anis semakin sembuh ^_^

    ReplyDelete
  2. nama dia anis, sama dgn nama saya :)
    hati seorang ibu, mulia benar. tahniah!

    ReplyDelete
  3. @Kniedaz
    insyaAllah...hopefully!!!thanks ye...

    ReplyDelete
  4. @aNis aMirAh
    eh..eh..sama la...
    terima kasih ye anis!

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign