Fresh from the owner...

14 May 2010

Patutlah...

hari ni baru la sampai airnya. (ni entri semalam tak sempat nak post. huhuhu...) air apa pulak? apa mengarut la kau ni?! mana ada mengarut la... aku cerita pasal air tawar. yang dalam bekas kuning kat atas tu. air tawar yang ayah aku bawak balik dari surau lepas solat subuh tadi pagi. orang-orang tua kan suka solat subuh kat surau. orang-orang muda je liat sikit.

actually i wish... nak sangat tinggal dekat dengan surau takpun masjid. mesti best dapat dengar azan tiap kali masuk waktu kan? seronok tul... hah, nak merepek la tu! hahaha... sudah lari tajuk daa...

kenapa kena ada air tawar segala? Anis kena demam campak. biji-biji merah dah keluar. mula-mula naik kat muka. masuk tengahari baru naik ke tapak tangan. kat tapak kaki ada sikit. kalau dah keluar kat tapak tangan dengan kaki... maksudnya dah nak baik la tu. harap-harap macam tu lah. cuma kesian kat dia sebab campak ni buat dia miang sikit.

tergaru-garu mukanya kadang-kadang tu. aku baca jugak al-Fatihah, al-Ikhlas dengan selawat sebelum sapu air kat muka dengan badan dia. berharap dengan bacaan ayat-ayat tu mampu mengurangkan kegatalannya.

tak apalah. sikit je tu. dia pernah kena lebih teruk daripada tu and still dia survive atas izin dan redha Ilahi. baru ni la nampak gelaknya. senyumnya after three days tak nak senyum dan main dengan orang. huhuhu... lega rasa hati tengok Anis dah sihat!

si comot. ngeee...


my foot: masih makan walaupun nampak kurang berselera!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. alhamdulillah..hope anis cepat sembuh..amin.

    ReplyDelete
  2. @Marsha
    insyaAllah...tidurnya makin lena.cuma batuk je la skg ni.but she's recovering...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign