Fresh from the owner...

24 May 2010

Kadang-kadang teringat... lalu inilah hasilnya!



ingat masa belajar dulu. masa di PPP yang mana sekarang ni dah tukar nama kepada INTEC. masa orientasi la yang paling aku ingat sekali. ye la... masuk 'U' umur 18 tahun. dah la tak pernah duduk jauh dengan my dad (dad je la. my mom passed away when i was 7). masa tu pulak baru je dapat first anak buah yang mana aku jaga dia masa dia baru lahir sampaiah aku dipanggil masuk 'U'. kiranya awal-awal lagi dah tunjuk tokoh ibu penyayang la aku ni. hehehe...

sampai untuk registration pukul 10 am. my uncle yang bawak ke Shah Alam. bertolak dari Pahang ni before subuh. masa tu ikut jalan lama. belum ada highway lagi. dah siap registration around 12 pm. dapat bilik and tengok bilik. hantar beg sebelum started the orientation. minggu orientasi tu seminggu. perh!!! lepas makan and rehat kejap.. my dad nak balik sebab tak lama lagi aku nak start orientasi dah. pengalaman tak ada. macam manalah minggu tu agaknya. dah la tak kenal sesiapa pun masa tu.

ater my dad went back... sedih melanda di jiwa raga aku ni. huhuhu... tapi yang aku still ingat, ada seorang budak perempuan tegur aku... "Are you okay?"... tak boleh guna bahasa melayu ke? aku cakap dalam hati je ni. aku pandang muka budak perempuan tu. aku angguk. masa ni nak beratur untuk start minggu orientasi. budak perempuan tu rupa-rupanya member sebilik aku. satu rumah ada dua bilik dan satu bilik air. ada dapur kecik. macam apartment. satu bilik untuk tiga orang. satu katil single dan satu lagi double-decker.

dan satu lagi...? cerita lain kali ye??? hahahaha... bersambung di minggu hadapan...


my foot: itulah minggu orientasi yang paling aku kenang dalam hidup aku ni!!! huh!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. perghhh...citer lama2 ni mmg best kan...ekeke

    ReplyDelete
  2. heee,terkenang gak mase fes2 masuk asrama~homesick yang sgt tak boleh blah~maluuu~

    ReplyDelete
  3. teringat gak ms orientation dlu ms diploma..huhu..kat uitm jgk..kat uitm lendu..huhu..orientation pn seminggu gak..yang penting, adala beberapa ari tu xsempat nk mandi..haha..sbb bgn dh lewat..trus pakai bju je ms tu g masjid trus tuk solat subuh..pastu xda pn bleh blek bilik ek..kul 12lbih bru la dapat bantal..memang letih wei..haha..memories..

    ReplyDelete
  4. @Mario
    sesekali ingat memang best!

    ReplyDelete
  5. @ney
    baru2 memang homesick kan?

    ReplyDelete
  6. @Our Love Memories
    memang..mcm2 ada dlm minggu orientasi ni...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign