Fresh from the owner...

31 May 2010

Bersediakah kita? Atau...?

hidup mati ajal pertemuan semuanya di tangan Allah SWT.
siapa kita nak plan sampai bila kita boleh hidup?
aku dan encik suami selalu juga cakap.
macam manalah kalau aku atau dia yang pergi dulu?
macam mana kalau yang sakitnya encik suami,
tapi yang mengadap Ilahi dulu adalah aku?


aku cakap boleh jaga anak-anak?
boleh urus diri sendiri?
aku pesan jugak... kalau susah cari ganti la.
kalau tak kesian kat diri sendiri.
kesian kat anak-anak.
tapi kena make sure pengganti baru tu orang yang nak terima anak-anak.
bukan orng yang nak dia semata-mata.
masa belum dapat, baik dengan anak-anak bukan main lagi.
bila dah dapat... anak tu didera-dera.
yang tu aku tak mahulah.


cakap macam senang je kan?
even before kawin aku ada cakap dengan dia...
kalau terlintas ada orang lain dalam hati dan hidup dia...
cakap dengan aku baik-baik.
aku akan bagi dia kawin tanpa perlu sorok-sorok belakang aku.


tapi apa encik suami cakap?
huhuhu...
nak solat jap ye...
nanti aku sambung apa dia cakap.



my foot: jangan marahlah!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign