Fresh from the owner...

14 April 2010

Ramainya bercerita tentang RM


lepas ni makin ramai la nak jadik macam RM. bertambah-tambahlah follower RM yang dah cecah 3 juta orang tu. hebat la mummy in red. semuanya gara-gara RM keluar Metro semalam. bersemangatlah lepas ni orang-orang lain nak berblog sebab nak jadik second RM. aku start baca blog RM pun melalui blog kawan, Puan Rose. selalu tengok entri dia mesti ada pasal RM. lepas tu ada join GBM apa ntah. daripada situlah aku tahu siapa tu RM.

RM pun ada bagi tips macam mana nak jadik macam dia. kesabaran dan pengorbanan tu perlu. cuma apa yang dia tulis dalam blog dia yang buat aku senyum sendiri. RM kata income dia dapat bukan hasil klik meng'klik' sesama insan ni tapi daripada iklan-iklan yang ada kat top, bottom and sidebar dia. tak ada pulak dia suruh orang klik-klik iklan dia untuk dapat income. rezeki la tu mummy.

apa pun, aku tak nak cerita panjang pasal RM ni pasal ramai dah baca metro and dah pergi serbu blog dia. pic dia pun tak payah letaklah sebab RM ni dah fofular gitu. ramai orang kenal muka dia kan...


my foot: bukan senang nak jadik kaya. kena usaha. kena ada dorongan dan sokongan. kena ada pengorbanan. kena ada ketakwaan. kena redha. kena bersyukur dan berserah padaNYA. tapi kalau tak kaya-kaya jugak, jangan salahkan sesiapa. ada sebab kenapa Allah tak bagi kaya... setiap kejadian yang berlaku, ada hikmah disebaliknya!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. insyaallah kalau berusaha keras & kena dengan caranya, boleh jd mcm RM tu. itu style dia, kita mungkin ada style lain, terpulang. good luck

    ReplyDelete
  2. betul tu..rezeki masing2 kan?atas kita la pulak selebihnya...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign