Fresh from the owner...

14 April 2010

Operasi menyelamat... Tu la, tak dengar kata lagi!

pagi-pagi lagi dah dengar ekcoh-kecoh kat dapur. i was in my room at that time. tengah mengadap laptop la sementara my kids tengah tidur ni. actually Anis dah bangun seawal pagi. 5.55 am dah cerah biji matanya sambil senyum-senyum pandang aku. alhamdulillah... tak meragam pulak malam ni. kalau malam sebelumnya merengek je. tidur pun dalam buai. at 6.45 am, aku tidurkan dia semmula sebab kalau dia bangun awal sangat... bagi dia half an hour je untuk main. nanti dia akan tidur semula.

tengah aku connect and disconnect line internet aku ni (ada masa slow dan ada masa jammed terus), tu yang dengar kecoh-kecoh suara my sister. aku pun pergi la dapur nak tengok apa kejadian. time-time macam ni, anak-anak buah aku semuanya dah siap or tengah makan and dah sedia nak pergi sekolah. salah seorang anak buah aku tengah dok menangis kata sakit. aku tanya kenapa.
rupa-rupanya atas kepala dia ada benda alah ni. patutlah pun...

my sister cuba tarik kutu cik bi ni. tapi dia tak berapa nak nampak memandangkan dia adalah antara ahli keluarga aku yang rabun (the truth is, i'm the only daughter yang tak pakai specs. yang lain semuanya rabun. muahaha...), tak pasti la jauh ke dekat. aku la terpaksa jadi penyelamat. anak buah aku ni dak sibuk kata saki-sakit. nasib baik jugak atas kepala. dua kali rentap je, dah tercabut kutu cik bi tu. kenyang dia makan darah ek!

tu la... bila orang kata jangan main kat tempat-tempat yang sepatutnya, ikut ajelah. ni tak... ikut jugaklah kepala korang nak main kat mana-mana pun. susahnya siapa? aku jugak. ngeee...

my foot: kena gigit dengan kutu cik bi ni memang sakit. kalau awal-awal dia gigit tu okay la lagi. kalau dah lama-lama tu, nak cabut pulak... rasa macam nak tercabut dengan kulit-kulit kita. perit!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign