Fresh from the owner...

25 April 2010

Mencari jalan pulang...


semalam memang tak update blog sangat. bukan sebab tak ada cerita or ideas to write. tapi semalam more to family-day-out. apa? sebelum ni tak ada day out ke? before this, hari-hari days out. nak keluar bila-bila pun boleh. tak ada hal punya la. tapi semalam kira last day keluar sefamily sebelum the father balik Johor.

lepas ni susah sikit la nak keluar sebabnya encik suami akan balik sebulan sekali. ke sini dia balik to settle the house yang dah beli 2 tahun lepas. dah banyak kali nak renovate tak jadik-jadik. terbengkalai macam tu je. hopefully, this year dapat masuk rumah baru la. rumah baru yang tak berapa nak baru tu. huhuhu... (puan rose, kalau ada rezeki sempat la kita jumpa bulan 6 ni!)

tak tahu la the kids ni macam mana. usually kat rumah granddad ni ada ramai orang. cousins dia orang pun ramai. kalau dah duduk sendiri nanti, dia orang berdua je la. tak riuh macam selalu. tapi Alya rasanya boleh kot adapt dengan suasana macam tu. or will send her to nursery ke... tengok la pada keadaan.

kebetulan dia dah boleh baca ABC, count 123 (double versions: Malaya & English), recite doa makan and also baca Al-Fatihah. bila tengok-tnegok dia... la dah besar dah rupanya Alya ni. cuma yang jadik masalah sekarang ni, dia tak berapa nak makan. susah betul nak bagi dia makan. nak buat macam mana lagi pun tak tahulah. on tuesday nak kena timbang lagi. macam tak naik je berat badan dia tu. alahai anak...!

encik suami pun dah siap pesan kat anak manja dia tu supaya tak manja-manja sangat. nanti tak boleh tidur malam asyik ingat anak-anak je. yang seminggu lebih dia keluar daerah tu pun dah tak nyempat-nyempat nak balik tengok anak-anak. hehehe... sian kat Abah nanti ek?!



my foot: spend some or your precious time dengan orang tersayang... sebab bila tiba masanya kita pun tak tahu sama ada kita akan diberi peluang untuk sentiasa bersama macam biasa kan? ngeeee...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. rini tersangat penat
    xsempat nak habiskan masa dengan tersayang

    ReplyDelete
  2. la...siannya!
    cuba2 la crk ms...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign