Fresh from the owner...

25 April 2010

Lepas ni jangan ambik ibu punya lgi ye!


yang ni Alya punya ye...
ibu beli khas untuk Alya.
tak ada la Alya nak mintak-mintak lagi yang ibu punya.
ibu tak nak beli yang besar macam ibu punya tu.
sebabnya ni Alya nak buat main je kan benda ni?
hehehe...

bukan ibu tak bagi Alya main yang ibu punya.
tapi seminggu ibu cari ni benda tu
merata dah cari
tak tahu kat mana Alya campak.


ibu tak kisah sangat kalau hilang.
tapi sayang jugak sebab benda ni banyak lagi.
membazir...
tak baik kan?
last-last jumpa.
ibu decide untuk beli baru je la kat Alya.
senang sikit!



tapi yang ni memang ibu tak bagi main
dan tak beli pun untuk Alya.


kalau beli pun ibu belikan bedak silkygirl magic tu
ibu dah beli dua untuk Alya dulu tapi last-last
ibu jugak yang guna.
ekekeke...


yang ni Alya tak boleh main sebabnya
kalau Alya dah start 'naik angin'
semua barang Alya campak.
barang apa yang Alya tak campak?
telefeon ibu dengan abah?
dah biasa sangat dah.


adik suka 'makan' telefon.
kakak suka campak.
huhuhu...
kali ni Alya dah ada mainan sendiri ok...
jangan kacau ibu punya ha!
ingat tu!!!



my foot: anak-anak suka immitate apa yang parents dia buat. so, parents... behave la ek?! hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. btol3...ad bljr dlu..
    bdk2 will follow wat adults do..
    n dh de xperiences..

    ReplyDelete
  2. ada anak sdare pompuan
    amek alat make up kakak dan mngaku die punye
    haha
    comey2 betol budak2 ni

    ReplyDelete
  3. wanie:

    tu la..
    sbb tu kena beli yg lain
    kalau tak rosak hbs la alat makeup ibunya yg x berapa nak ada tu.
    huhuhu..

    ReplyDelete
  4. joegrimjow:

    comel mmg comel.
    tp tak larat nk mtk
    dia tak bg..
    mcm2 alasan dia kata.
    yg tu dia punyalah..
    nak buat cam ne kalau jdk gitu?

    ReplyDelete
  5. hahaha..samalah ngan si kecik saya..dah dua kali belikan lipgloss...dua2 pun hilang jugak...walaupun yg lipice jer...tp mahal gak ooo

    ReplyDelete
  6. rose:

    sebab tu tak beli lipice. carik yang biasa-biasa je. yang saya belikan tu je dah tggl suku.hbs muka bdn dilumurnya. biasa pakai kt bibir je. mia mcm mane? sht?

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign