Fresh from the owner...

03 April 2010

Itu kereta kamu... bukan aku... huahuahua...

ni lagi cerita aku masa baru genggam lesen kereta. baru setahun jagung la. kiranya tengah-tengah nak belajar jadik expert la ni. tapi at least we'll learn something from it kan? kalau tak, sampai bila pun takut. macam my friend, ambik masa jugak nak drive. ada rasa-rasa kurang berani gitu. aku? dalam takut-takut nak jugak cuba.

first trial was my sister's car. kereta 2nd hand yang baru dia beli. keadaan kereta ok. aku pun test drive la. nak tengok skill la kononnya. maklum la, at that time, aku dapat lesen dulu daripada dia walaupun dia belajar memandu dulu. mula-mula bawak, okay je. tapi bila dah dekat nak sampai simpang, mula la gelabah sikit. gelabah puyuh kata orang.

aduh, nak buat macam mana ni?! mati ke tak enjin ni nanti? dalam pada cuak tu (sebab tak berapa pandai lagi masa tu), aku belok jugak la and taraaa... enjin mati daaa... nasib baik jugak tak ada orang. tak adalah rasa malu sangat ter'mati' di tengah jalan. ngeee... so, aku started the enjin and teruskan driving. macam tak ada apa-apa. tapi bila dah sampai semula ke rumah, aiseh... kereta tu bergaris la pulak akibat kena pagar masa nak parking kereta tu kat dalam semula.

aku ingatkan center dah kereta tu antara dua pagar tu. tak rupanya. rapat sangat ke sebelah kiri. tak pasal-pasal, bercalar kereta orang. jahanam kereta tu walhal tuan dia pun tak try drive lagi. ngeh... ngeh... ngeh... bila ditanya, aku buat muka sebal je. bukan boleh buat apa pun. dah terlanggar. terima ke la hakikat tu.

moral of the story: kalau baru lagi dalam bidang permotoran ni... tengok-tengok jugak pintu pagar tu. tak pasal-pasal, lain jadiknya. berhati-hati ye new drivers. hehehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. dulu pn masa mula2 drive,
    byk kali mati..
    hahaha...
    dahla jalan bndr besar..
    mana x org pg hon..
    but buat selamba yaya jew..

    skrg ni still P lagi.. kira dh bwa slalu...
    xla takut sgt...

    ReplyDelete
  2. mula2 je...
    lm2 ok..
    sy kene hon jgk tp buat slmba badak je la..
    hehe...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign