Fresh from the owner...

13 April 2010

Elham 'dirogol' suami ganas!


ni pun cerita dalam metro semalam. actually, i wanted to post it yesterday. tapi sebab my little kiddo a bit meragam, so i posted it today instead of yesterday. kisah ni berlaku kat Yemen. bukan kat negara kita pun. dia orang kan suka kahwinkan budak-budak kecik dengan older people. kahwin paksa. kat Malaysia ni jangan haraplah nak buat macam tu. kesian kat budak-budak. tengok la macam kes budak 11 tahun yang kena paksa kahwin tu je la. orang tua tu pun satu. gila ke apa! (yang rela nak kahwin tu tolak tepi la ye!)

Elham ni baru je 13 tahun. abang dia kahwinkan dia secara paksa dengan kawannya yang berumur 23 tahun sebab dah janji dengan pemuda tu. undang-undang untuk halang perkahwinan bawah umur kat negara tu gagal sebab ada bantahan daripada pembangkang. tapi kesian kat the kids la. seriously... heartless la dia orang ni.

lepas kahwin the husband forced her to have sex. Elham tu kena ikat supaya tak meronta. the girl died a few days later after she got married with the guy. bukan bunuh diri. tapi mati sebab rahim dia rabak akibat disetubuhi secara paksa. seksa budak tu. memang tot... tot... la that guy. berdosa betul la dia. siapayang baca metro semalam tahu la macam mana ceritanya kan? lelaki tu ditangkap selepas kematian that girl. tapi semuanya dah terlambat. budak tu pun tak boleh dihidupkan semula lagi dah.

my foot: takut dengar cerita-cerita macam tu. kalau kat luar sana boleh jadik, kat sini pun boleh. harap-harap rakyat Malaysia ni boleh la berfikir sikit kan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. Astaghfirullahalazim!

    Salam ziarah dr geng blogger.

    Sampai arwah budak tu...sedih dan sebak baca nie. Nape lah suami dia tu, takde otak ke gila spi macam tu sekali jadinya...

    Nape lah org lelaki yg Allah turunkan untuk menjadi pelindung bg kaum perempuan but la nie banyak betul yg menjadi "perosak dan pemusnah" kaum perempuan :(

    ReplyDelete
  2. wslm....

    tak tahulah. sekarang ni macam-macam kan? dah tau kena paksa kwn, dipaksanya lg budak tu. mmg kesian la...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign