Fresh from the owner...

24 April 2010

Aku rasa memang kau dilahirkan tanpa perasaan...

pic kat atas ni sebenarnya sedutan daripada video yang aku tengok tadi.
video macam mana dia orang menggugurkan janin.
MasyaAllah...
aku tak tahulah sama ada orang yang buat abortion ni
ada perasaan ke tak.



bayangkan la...
bila dia start tarik janin tu keluar
kadang-kadang tercabut tangan
tercabut kaki.




ingat nak dapat baby tu senang ke?
ada yang menunggu bertahun-tahun tak dapat.
ada yang sampai sudah tak dapat anak.
tapi yang senang dapat anak
main buang-buang je.




masa ni buanglah...
bila tiba masa nak anak
entahkan dapat entahkan tidak.
nanti kat akhirat dia tuntut dengan parents dia.
kenapalah tergamak buat dia macam tu.
kenapa salah mak ayah
dia yang kena tanggung.
inilah yang orang kata
nikmat seketika tu akan buat orang tu merana.


insaflah!
cukuplah dengan kesalahan sekali tu.
jangan diulang untuk kesekian kalinya.
ada anak ni anugerah yang tak ternilai.
sakit melahirkan pun tak terasa bila tengok dia.




cukup-cukuplah...
hentikanlah perbuatan membuang 'sesuatu' yang kamu lakukan
atas dasar seronok-seronok.
seharusnya kita banteras pembuangan bayi
dan
pengguguran secara haram!




my foot: manusia ni bila dah sengsara baru sibuk-sibuk nak mengadap Si pencipta. bila senang, lupa segala-galanya....


pic credit to goole
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. betul tu kak

    saya selalu je sembang ngn mak mcm ni..
    mak ckp itu ujian utk mereka..

    yg penting sabaq..
    in shaa ALLAH ada nanti

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign