Fresh from the owner...

03 March 2010

The kids and I...

aku baru je lepas menyelamatkan my nephew yang jatuh tertonggeng akibat tidak mendengar kata. hohoho... tu la... dah kata jangan main kat tepi-tepi tu nanti jatuh. sudahnya, masin mulut mak sedaranya ni and he fell. kena la muka yang comel tu atas tanah.

actually i was sitting outside. buat bench kat luar. ambik udara sejuk sikit kat luar. disebabkan my nephew ni nangis-nangis nak ikut, aku pun bawak la dia keluar. letak dia atas bench. mula-mula dia main elok je dengan Alya. aku ok la lagi.

and then dia main tonggeng-tonggeng pulak. tak sempat nak sambut, dia jatuh dulu. macam-macam la. menangis la si kecik tu. he is 1 year and 6 months. the youngest cucu tahun 2008 sebelah his father. meaning, my side la... Alya pun dah jatuh sebelum tu tapi tak teruk. dia jatuh terduduk. kena yang si kecik ni jatuh, luka la pulak. cedera yang tak parah la.

budak-budak tengah lasak macam ni la. mencabar betul. Alya suka sangat memanjat. tak takut jatuh langsung. bila jatuh nangis la kejap, pastu dia panjat semula. tak serik. she is like the father when he was young. a bit nakal and lasak and buas. father like... keras kepala, mother like. huhu... but then, kids have to be taught about the do's and dont's. mula-mula mungkin dia tak dengar tapi in the end, he or she will learn kenapa itu dan ini tak boleh..

Alya walaupun keras sikitstill dengar kata. hopefully she and her sister will be good daughters to us their parents. Amiinnnn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign