Fresh from the owner...

25 March 2010

Cheese and herbs+Makaroni goreng my style!!!

Hari tu rasa macam teringin sangat nak makan makaroni. Tapi makaroni and cheese macam Kenny Rogers (KR) punya tu la. KFC punya tak rasa macam KR tapi boleh la untuk legakan tekak sekejap. Kat sini mana ada KR. Kalau nak makan KR kena drive jauh la. pergi balik makan la sejam lebih. Huhu... Bazir masa la pulak kan?

Jadik I asked en.hubby to buy makaroni and Prego dalam tin (color kuning which has the HALAL Malaysia punya simbol. Dulu ada orang beli tak ada tanda HALAL tu), Cheese and herbs! Tak tahulah macam mana rasa Prego tu. Ada cheese, sedaplah agaknya. Janji dapatlah tunaikan selera tekak ni.

Bila dah dapat barang-barang tu, aku pun masaklah. Perh... kuatnya rasa herbs dia! Tapi aku hentam sajalah. Cuma tak boleh makan banyak. Muak! But the next day, aku pedaskan sikit cheese and herbs tu. Alhamdulillah, kurang muaknya.

Ni pulak balance daripada yang aku masak cheese and herbs tu. Aku pun hentam sajalah masak ikut selera and resepi aku sendiri. tumis cili blend sikit (nak pedas tambah lada lagi), sos cili, garam, gula. Pecahkan telur sebiji. And then masukkan sosej. Rasa la. nak tambah sayur boleh jugak. Lastly, masukkan makaroni yang dah siap ditos lepas rebus sampai empuk... wah, empuk ke? Sampai lembut daa...

ni lah hasilnya... siap untuk di makan...

nyum..nyum..nyum...

Nak lagi sedap, tabur la keju parut masa tengah panas tu. Bagi keju tu cair. Perh... sedap gila! Sampai tak cukup dibuatnya. Hahaha...

burpp!!! opss.. sori... hehehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign