Fresh from the owner...

21 March 2010

Ada baiknya jugak tak ada internet!!!

Entri menyejukkan hati ke ni? Tak lah. Tak ada maknanya nak sejuk-sejukkan hati. Tapi bila tengok daripada positive side, ada internet ni bagus la jugak. My passion for writing kan dah lama ter’stop. Ye la... dok layan ke FB lama sangat. Kadang-kadang tu online je tapi bukan buat apa-apa pun.

Main games (which I’ve managed to stop playing... finally!!!) la selalunya. Bukak FB je main game. Bukannya nak tengok status ke or checked profile or messages tapi MAIN GAME. Huhu... Bila tak main game macam teringat-ingat pulak apa jadik kat my fish, cats and petville tu. Tak bagi makan, mati pulak nanti.

Addicted ke? Mungkin jugak la kot. Tapi after jual ikan-ikan yang ada (kucing-kucing tu tak sempat nak jual lagi, my modem buat hal dulu. Huhu...), rasalah lega sikit. Dah tak kisah sangatlah dengan games tu. Tak main pun tak apa.

Now, I’ve started writing again. Dah boleh meneruskan membuat novel yang tergendala daripada tahun lepas lagi tu. For the time being, novel dewasa tu aku berhenti kejap.tapi kalau mood baik, aku sambung jugak taip. Ni tengah buat buku cerita kanak-kanak. Idea pun tengah banyak.

Cuma kekangan daripada segi masa la. anak-anak tengah membesar ni need more attention. Especially kalau a fulltime mother. Nampak macam remeh je kan tapi lagi besar tanggungjawab jadik fulltime mother yang mana bukan semua orang sanggup pikul. Huhu...

Tapi aku try jugak la curik-curik masa. Bila the kids tidur and aku tak mengantuk sangat or the father tak kisah kalau tak dilayan, then okaylah. Kalau kena time the father pun sama naik dengan anak-anak (bila sakit, dia nak dilayan lebih sikitlah. Manja. Mengalahkan anak-anak. Ngeee...), memang tak boleh buat apalah. But then, be happy dengan apa yang kita ada kan??? Anugerah Allah yang mana bukan semua orang boleh dapat. Betul tak??? Hehehe...
Okaylah... Me want to start typing my story. See you later alligator...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign