Fresh from the owner...

23 February 2010

Wedding 1 Malaysia....

The father cuba pujuk anaknya yang nak main kejar-kejar dalam dewan...

Terpaksa ikut anaknya ke mana je dia pergi...

"Abah kata jangan berlari kan? Dengar tak dengar ni?"

Banting pengantin yang tergantung kat luar dewan konvensyen...

Last Saturday aku ke Dewan Konvensyen. Ada Wedding kat situ. Orang area-area rumah aku ni jugak. Akad nikah malam tu. The food were great tapi aku tak sempat nak makan mana pasal my kiddo yang kecik tu menangis kat rumah. Sebab rumah dekat, ayah aku suruh tinggalkan and he will look after her.

Tapi tak tau la nape malam tu dia nangis. Nasib baik jugak dekat rumahnya. Jalan kaki je. Kebetulan my father tak pegi majlis tu sebab lutut dia sakit. Tak boleh nak stand lama. Dengar kata je si kecik tu menangis, tanpa sempat habiskan makanan, aku and hubby bergegas balik rumah. Adoi la si kecik...!!!

Kenapa aku kata Wedding 1 Malaysia??? Malay, Chinese & Indian ada dalam wedding ni. The girl, mix... Malay & Chinese. And the husband Indian. Convert la. Jadik sebelah father dia chinese. Sebelah mak, melayu. And husband dia, India. Memang semua tu ada. Ramai. Macam-macam ada. Meriah dengan pelbagai bangsa. Kalau dia dapat anak nak panggil apa??? Huhu...

Nanti aku cite lagi pasal wedding ni ek.. wedding 1 Malaysia. Muahaha...
Dan inilah kami... sempat lagi bergambar before balik...

p/s: the car yang kat belakang tu bukan ours... belum tahap mampu lagi nak pakai kereta macam tu. tapi kalau ada rezeki InsyaAllah... huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign