Fresh from the owner...

02 February 2010

An open apology to a dear husband...

This post is dedicated to a dear husband. The one who rules the household as well as the king to a wife. I'M SORRY!!! Truly from the heart. The bottom of my heart and soul. I'm trying to be a good wife to you. I'm trying hard!!! I know you can't see it but I've tried my very best.

Walaupun orang kata jadik isteri senang nak masuk syurga, jadik isteri pun senang nak masuk neraka. Buat baik and senangkan hati suami dah boleh masuk syurga. Tapi kalau buat suami kecik hati dan dia pulak tak nak maafkan, sengsara jugak jadinya.

Kadang-kadang kita terlalai jugak dalam menguruskan rumahtangga ni. I'm not perfect!!! Sebolehnya Ayang cuba tapi kalau ada masa terlepas jugak. It's not easy to be your wife walaupun Honey kata senang je nak senangkan hati Honey. It takes time to be perfect or to be almost perfect.

Memang bukan susah jugak nak ikut tapi tak tahulah kenapa. Ada masa bila angin tak elok datang, terbuat benda-benda yang tak suka tu walaupun tak sengaja. And to be honest, bukan tak nak bercakap bila your temper tengah high in the sky... tapi tak terkeluar apa yang nak cakap. Kadang-kadang tu kepala memang jam beteul. Blank. Tak tahu apa lagi dah. I hope you'll understand that.

I'm trying sebab tu kadang-kadang cuma keluar perkataan... Yelah, betullah tu. Tak boleh nak fikir langsung. Macam mana nak cakap or bagi tahu situasi tu. Tapi bila Ayang cakap Honey tak boleh terima pulak.

SORRY seems to be the hardest word. I found out that sentences seem to be true. Kalau dulu-dulu mungkin Ayang cukup rajin mintak maaf kalau silap. Bila Honey kata, "Buat salah sikit mintak maaf. Bosan dah rasanya dengar!" Ayang forced myself and built some kind of barrier, bila buat salah cuba jangan mintak maaf. Nanti kena marah lagi. Benda tu macam dah sebati dalam diri.

Walaupun susah nak mintak maaf tapi ada jugak Ayang cuba. Bila tak sedar tu tak terbuat. Or when when your temper dah rise, tak boleh nak keluarkan the word sorry. Tak tahu macam mana nak terangkan. I'm not like you and I know you are different from other men. tapi you have to understand it yourself that I'm also different from the woman that you thought I'll be...

Ayang nak jadik macam mana yang Honey harapkan Ayang jadi. Tapi Ayang tak tahu macam mana. Tak tahu macam mana nak buat lagi. Nampak senang tapi nak implement susah. Ada cara lain ke untuk teach your wife ni?

Bukan keras hati or memang keras hati secara tak sedar tapi I really wanted to change. If you already dah tak mahu or tak bersemangat lagi nak ajar, I don't know who else will. Or should I pergi kaunselling untuk cuba cara macam mana nak say sorry on the spot and try to elak the unintended lies.

Bukan nak cakap tipu. Tapi tengah geram ni sembarang je cakap. Tak fikir apa dah. And next time I will use my head and brain to say things or else face the consequences.

I'll promise you I'll change no matter what it takes to do it... And I'm sorry for making you sad and menyusahkan Honey at the same time. I hope you read this and understand that no matter what you do and say... I LOVE YOU still and forever will...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. erk..walaupun sy tak tau apa masalahnya tp sy nak nyampuk jugak..huhu...

    iyerlah bapak alya...maafkanlah kawan saya ni..dia ni mmg kengkadang terkeras jugak...tapi sebenarnya dia ni baik orangnya...

    ini baru jer berapa tahun kawin kan...masalah tu mmg tak boleh elak...kengkadang mesti ada gak terbuat benda yg pasangan kita tak suka...kalaulah kita boleh terima kelemahan pasangan kita dengan hati yang terbuka seperti pasangan kita menerima kelemahan kita...alangkah indahnya hidup berumahtangga kan....

    hehehe...peace peace kacang peas...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign