Fresh from the owner...

29 January 2010

Tangkap muat ke???

Petang nanti after Jumaat prayer nak pergi beli barang sikit. Beli barang anak-anak je. Kalau ada lebih baru boleh beli barang ibunya. Boleh gitu??? Teringatlah pulak aku dengan program Tangkap Muat yang ditayangkan dekat Astro.

Ni bila mana si suami yang sent request kat team Tangkap Muat tu. Katanya after 15 years of marriage, wife dia pakai baju tu la jugak. Tak pernahlah nak melawa ke apa ke. Kadang-kadang dirembatnya baju si suami. Kalau suami bawa berjalan and nak belikan baju untuk dia, she will say, membazirlah... tak payahlah... beli untuk anak-anaklah.

Pakaian paling mahal yang pernah dia dapat, jeans harga RM200 from the husbandlah of course. Tapi memang dia tangkap muat je. Haha... Sembarang, ikut suka hati dia je nak pakai apa.

It reminds me of me!!! Tapi aku bukanlah sembarang pakai like my sister. Baju kalau warna maroon aku matchkan dengan the same color or color yang hampir-hampir sama dengannya. Tak adalah baju biru pakai tudung hijau. Huhu...

To be safe, better wear black or white. It suits with apa jenis color baju sekalipun kan? Apa yang sama between me and the woman in this story is that, bila keluar berjalan dengan hubby, aku memang suka jugaklah tengok baju-baju... woman's stuff. Hehehe... Biasalah tu kan... And mulut aku selalunya rajin mengeluarkan ayat ni:

"Cantik jugak baju tu. Cantik tak Ney?"

And my hubby will say like this:

"Cantik ke? Kalau nak ambiklah."

Aku pulak akan jawab macam ni:

"Nak cakap je cantik. Tak kata nak beli pun."

Si suami akan berkata lagi:

"Kalau suka ambik jelah."

In the end, aku akan reply macam ni pulak:

"Tak apalah. Cuma nak cakap je. Daripada beli baju Ayang, baik beli baju untuk anak-anak."

Tapi betullah. Bukan tak nak beli baju untuk diri sendiri. Tapi bila dah pegang baju tu and suddenly terbayang anak-anak, tak jadi punyalah nak beli. Mesti nak dulukan anak-anak baru fikir pasal diri sendiri. Orang lain I don't know. Tapi ini akulah kan...

Cubalah tanya my hubby sepanjang pregnant (dua-dua anak okay!!), tak pernah sekalipun aku ada maternity dress. Kalau orang lain agaknya berebut-rebut nak beli baju pregnant. Tapi for me... tak adalah excited sangat. Cuma masa 2nd time pregnant adalah jugak rasa nak baju tu at least sehelai. Tapi till the end, tak beli pun.

Kononnya nak beli satu untuk pakai raya. Tapi puasa pun tak sempat habis, si kecik ni dah keluar dulu. Nasib baik jugak sempat beli baju and siapkan baju raya awal. Kalau tak, beraya dengan baju lamalah kami sefamily. Hukhukhuk...

My hubby kadang-kadang tu tension jugaklah dengan wife dia ni. Kata cantik, suruh beli tak nak pulak. Tapi kalau beli maternity dress pun tak ada function jugak. My t-shirts including my baju kurungs... semua boleh dipakai.

Tak ada siapa pun tahu me pregnant for my 2nd child. Yelah... tak nampak. Pakai t-shirt masa keluar berjalan and the kandungan was like 7 months pun orang tak perasan. Huhu... Habis tu buat apa nak pakai maternity dress kan? Kan? Kan?

Apa-apa pun semua tu terpulanglah pada kita. Nak tangkap muat ke tangkap tak muat ke... Janji happy. Kalau pakai nak sedapkan mata orang pun buat apa. Betul? Kira betullah tu. Rambut sama hitam, hati belum tentu. Kalau hisap rokok, hati pun berkarat kan??? Muahaha...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. kengkadang sy camtu gak lah...tangkap muat dan malas nak beli baju sendiri...tapi...hubby saya sgt particular...kalau keluar dgn dia tak melawa...sangat pantang..dia sanggup tunggu bini dia tukar baju walaupun enjin kereta dah start....bagus gak ada laki camtu sebenarnya kan...kalau tak..confirm sy tangkap muat anytime anywhere..hahaha...

    ReplyDelete
  2. hahaha..ada pros & cons dia jgk.kdg2 tu bkn tak nak melawa tp mcm mls nak melawa.suami sy x bisng tp kdg2 tu berbunyi jgk la. sy je buat2 mls nk lyn.tp dia prefer sy pakai bj kurung.cntk katenye.huhu...wlaupn mcm tu dia ttp fleksibel.blh berkompromi lg...awkkn cntk jdk kene la tnjkkn kecantikkan tu.tk pakai cntk mane org nk nmpk the beauty thath is inside of u...ngeee...

    ReplyDelete
  3. perghhhhhhh..cantik ker??!!..hahaha...nanti sy belanja aiskrim seposen

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign