Fresh from the owner...

20 January 2010

A New Member...

Yesterday at around 11 sumthing pm, my sis-in-law gave birth to a healthy baby boy. Ikut due end of this month. Tapi dah baby tu nak keluar awal, alhamdulillah la. This is my bro fourth children. Lepas ni nak anak ke lagi or not, I don't know.

He's very excited dapat baby boy. Tiga orang anak dia before, girls. The wife trauma sikit nak dapat yang ke-4 ni coz anaknya yang ke-3 tu sumbing. Sumbing teruk jugak kot. Tapi sekarang dah ok after a few of operations untuk betulkan bibir dengan lelangit dia.. But then, she has to go through another operation bila umur dia lapan tahun tak silap akulah.

Akhirnya, raya tahun ni dapat jugaklah dia beraya dengan baby boy yang mana dia takkan keseorangan lagi pakai baju melayu. Dah ada teman. Congrates dear bro!!! Apa pu,n anak tu amanah Allah. Tak kiralah lelaki ke perempuan...

Kalau dia bagi perempuan je, tu dah rezeki kita. Lelaki saja pun rezeki kita jugak. At least kita ada jugak anak sendiri berbanding dengan orang lain yang mungkin tak ada anak langsung walaupun dah lama kawin.

Harta kita la anak tu. Harta menimbun tapi kalau tak ada anak tak best jugak kan? Nak bagi kat siapa harta kita tu nanti. Tak gitu??? Fikir-fikirkanlah betapa bertuahnya kita sebagai insan yang mungkin tak ada harta tapi tetap dapat anak. Kan? Kan? Kan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign