Fresh from the owner...

10 January 2010

Kenapalah...

Baru je mengadap lappy ni. Kunun-kununnya nak menaip la barang sebaris dua ayat untuk novel yang sudah ku draftkan isi kandungannya. Kinda motivasi punya story. Target age... err... youngsterslah. Bukan apa... kiddo la yang paling senang sekali nak motivate. Lagi pulak, first time dengar this story from my hubby, rasa macam tertarik je. Tapi tak tahu pulaklah kalau ada yang tak tertarik. Huhu...

My youngest daughter baru je tidur. Try bagi dia tidur atas tilam je. Senang nanti kalau nak bawak berjalan-jalan. Tak adalah dia nak meragam sebab tak ada buai. Macam kakaknyalah. Si Alya senang nak bawak mana-mana. Tidur dalam buai boleh, tak tidur buai pun tak jadi masalah. Like the 1 yang aku jumpa masa Anis masuk wad, anak dia very sensitive dengan bunyi. Pantang bising sikit je dah terkejut dari tidur or tak boleh tidur langsung. Memang meragam jelah kerjanya.

The mother said, kalau kat rumah memang senyap. Especially kalau time dia tidur. Memang orang tahu baby tu tak suka bising. Kalau nak dah ada kat wad, jangan harap senyaplah kan?! Tak ada maknanya... First time tengok baby tu macam pelik jugaklah. Muka dia bulat tapi lebam-lebam biru gitu. Bibir dia pun lebam gila.

And then, the mother explained la. Anak dia tu ada masalah jantung. Selalu berulang-alik ke IJN. Patutnya dah operate tapi sebab berat tak naik terpaksa tangguh. Lagi kuat dia menangis, lagi birulah jadinya. Mamanya tried very hard untuk elakkan anak dia daripada menangis. Tapi dengan suasana wad yang begitu' indah' dan 'nyaman', memang baby tu akan sentiasalah menangis. Nasib baik jugaklah dia pun duduk tak lama kat situ. she was discharged a day before us.

Banyak kejadian dan experiences yang kita boleh gain kalau duduk kat hospital ni. Macam-macam telatah manusia. Nanti I stroy-story lagi okay??? Hehehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign