Fresh from the owner...

05 January 2010

Ceritaku ceritamu...

Lotsa things happened masa aku masih ber'mastautin' di KL. Eh... Shah Alam la. Salah satunya kejadian ni...



This was the time masa aku duduk dalam bus Rapid KL. Dah settle kerja kat tempat yang we were supposed to be... and we're heading back to Shah Alam. Tak berapa ingat pulak kat mana tempat ni. Dah tualah katakan! Huhu... Lagi pulak this incident happened in the year of 2007.

Tempat ni memang padat dengan cars and stuff. Bus nak lalu pun susah. Orang-orang ni angkat kereta sebab blocked laluan bus. Kalau tak diangkat, memang habislah kereta tu. Pemandunya pun 'sengal' jugak. Menyusahkan orang.

Nasib baik driver bus tu baik and the people who were helping pun baik-baik jugak. Kalau tak, memang 'habis'lah kereta dia. Masa tu baru dia tahu... Inilah yang dikatakan 'mementingkan' diri sendiri. So, fella... jangan ikut perangai orang-orang macam ni. Ikut perangai orang-orang yang membantu ni tak apalah jugak kan???

Macam-macam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. ni parking tgh jln ke ape ni. huhu. takde sivik benor.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign