Fresh from the owner...

19 January 2010

Apalah budak-budak ni...

Last Sunday was my mom-in-law punya birthday. Happy Belated Birthday Mi. Walaupun dia tak baca blog aku ni, tapi aku still nak wish dia. Ok apa kan??? Hehehe... And last sunday tu pun ada insiden happened at my house. Actually my father's house. My family and I duduk sini at the moment.

Kat sini ada banyak kucing. Mana datang entah. Tahu-tahu je dah beranak-pinak. Ibu kucing ni plak jenis tak jaga anak. Ada la 2 ekor yang mati while the other 2 still atas siling rumah. My father asked la cucu-cucunya to look for the kittens. Kitten hunting la ni kononnya. My dad suruh tengok. Tapi my nephews ni very the bijak pandai, dia orang panjat siling. Naik atas ok. Tanpa pengawasan orang tua tu. And the result was this...

Hasil kerja my nephew

Meninggalkan kesan yang mendalam. Huhu..

Overall pic. Berapa tinggi ni???

Yang jatuh dari siling ni cuma seorang je walaupun yang masuk dalam ruang antara bumbung dengan siling tu 2 orang. Sepupu yang sama baya. Dia kata, dia nak reversed ke belakang sikit tapi tersalah pijak. Katanya lagi, dia ingatkan yang dia pijak tu memang kayu. Last-last jatuh ke bawah. Tapi dia sempat grabbed seekor anak kucing and tak lepaskan pun.

Dan petang tu jugak dia dibawa ke hospital and was hospitalized for one day sebab dia mengaku sakit bahagian pinggul. Bila batuk pun sakit. Bawak ke wad kecemasan tapi alhamdulillah he's doing okay. Dia sempat cakap, 'Ingat nak buat-buat pengsan masa jatuh.' Buatlah kalau nak kena karate ngan mak sedara dia. Huhu...

When people ask about the incident, dia kata 'Penyelamat Kucing!' Berangan nak jadik Wonderpets la tu...

p/s: Moral of the story... bila orang tua kata tengok, tengok je la. Janganlah sampai panjat ke dalam. Dah susahkan semua orang. And adults, please pantau anak-anak. Bukan boleh percaya sangat bebudak ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. ahahaha...oklah tu...niat dah baik dah....

    penyelamat kucing huh...bagus bagus...

    ReplyDelete
  2. tu konon2nya...
    dah tu dikelentongnya plak si adik dia...
    ada MALIKA (CUCU BETONG) kat siling tu...
    dia terkejut tu pasal dia jatuh...
    ceh...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign