Fresh from the owner...

26 January 2010

~ 27112009 dalam ingatan ~ (part 5)

Sambung cerita Anis masa kat dalam PICU. Cuma dua hari je Anis pakai mask tu. Esoknya, masa kami tengah siap-siap nak pergi hospital... dapat called. Actually the phone was in the room and kami-kami ni berada kat luar. Masuk bilik tengok ada missed call daripada nombor tak kenali. Macam hospital je. Dalam hati tu berdebar jugaklah. Ada apa-apa yang tak kena ke? I called back. Bila disambungkan ke PICU, the dialogues were like these...

"Hello, tadi saya dapat called dari hospital ni."
"Ha, ini maknya Anis ke?"
"Ye saya!"
"Saya cuma nak bagitahu, Anis dah tak pakai mask lagi.
Tapi dia still menyusu melalui tiub."

"Tak boleh breastfeeding lagi ke?"

"Belum. Tapi ibu boleh datang sekaranglah.
Anis ni dari tadi menangis. Rindu dekat ibu dia ni."

"Iya! Kami dalam perjalanan ni."

Bila dengar je macam tu, tanpa berlengah lagi kami ke hospital. Dalam hati ni bersyukur sangat-sangat. Finally she's getting better. Anak yang kuat. Bermakna sungguh panggilan telefon tu. Tak dapat nak digambarkan dengan kata-kata perasaan lega kami. Ya ALLAH! Kami bersyukur dengan nikmat yang telah ENGKAU berikan...

Kena bedung. Takut Anis grabbed tiub oksigen kat hidung.

Bila bedungnya dibuka. Tangan nak tarik tiub. Tak selesalah tu...

Nak hisap jari. Lapar ke dik? Huhu... Susu bagi 3 jam sekali and the nurses said "Kesian. Anis ni lapar je. Tapi nak buat macam mana!"

Anis dan tiub oksigen as well as tiub susu. Dua-dua masuk kat hidung!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign