Fresh from the owner...

16 January 2010

~ 27112009 dalam ingatan ~ (part 4)

This was the 1st day kena transfered Bilik 3
( 01122009 )

Still dengan machines yang setia di sisi

Masa ni dia dah start ada improvement. Walaupun still bergantung dengan mesin oksigen tapi dia dah tak guna tiub lagi. when this pics were taken, Anis dah ditukarkan ke bilik 3. Mula-mula dia kena transfered ke bilik 3 kat belakang, we were damned happy. On the night she was admitted, the docs said, "Kalau dia dah ok... kami akan transfer dia kat bilik belakang." So we taught that she was doing ok la. Maksudnya tadi dah ada improvement. Tapi sangkaan kami meleset. It was day 4 ke day 5 macam tu la masa Anis masuk bilik 3 tu.

Rupa-rupanya, Anis pindah masuk bilik 3 tu untuk mengelakkan dia daripada dapat cirit-birit. Baby yang duduk satu bilik dengan dia tu kena cirit-birit and ia berjangkit. Takut efek kat dia, doc suruh pindah ke belakang. Masa nak transfered Anis ke bilik 3 tu, my hubby was there. Kebetulan dia masuk masa diaorang tengah sibuk-sibuk nak pindahkan Anis. Apa yang the nurses buat memang tak patutlah.


Ini masa Anis tukar dari tiub ke mask (04122009)

2nd day dia dengan masknya...

Dah tahu nak pindahkan baby ke belakang, baby tu plak still bergantung pada mesin oksigen... the nurses boleh bawak dia macam tu je. Without the oxsygen machine okay! Lepas tu mula la terjerit-jerit minta amik tong oksigen la apa la.. Macam-macam boleh jadik masa diaorang tengah nak transfer baby tu. Tapi dah bukan anak diaorang, apa diaorang peduli. Betul tak???

Tapi a few days later, bila tengok dia dah pakai mask... memang lega sangatlah walaupun sedih dengan kesian tengok dia. Yelah... dia tak selesa langsung dengan mask tu. Nak tidur pun susah. Kejap-kejap dia nangis. Bila lelap je, tak sampai 2 minit dia dah sedar semula. Me as her mother, memang tak boleh tahan tengok dia macam tu. Nak tunggu lama tapi tak tahan diduga. Cuba jugak kuatkan semangat diri tapi tak boleh.

Bila kita berada kat tempat tu baru kita tahu macam mana rasanya. Believe me... It wasn't that easy to accept everything...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign