Friday, January 30, 2015

Segmen Bloglist Jan - Feb by Cik Manis.



Macam rajin pulak nak join segmen.
Saja nak meriahkan blog kengkawan.
Hari ni last untuk join segmen by Cik Manis ni.

Siapa yang nak join sempat lagi ni.
Good luck untuk aku ye. Haha...
Sengal pulak tiba-tiba.

Thursday, January 29, 2015

Azfar dan Husna.



Haha... Husna tu bukan nama awek ek! Tapi nama tadika tempat Azfar belajar sekarang. Tadika Nur Husna. Minggu ni minggu kedua dia sekolah. Alhamdulillah... okay la. Main reason hantar dia seawal 4 tahun ni sebab nak biasakan dia dengan environment sekolah je. Bukan sebab nak dia belajar gila-gila. Azfar manja sikit. Jadi kena train la jangan dok nak berkepit dengan mak je. Hehe...

Lagipun Alya dengan Anis pun masuk sekolah masa umur 4 tahun. First week sekolah memang nangis la. Mungkin sebab dia sorang je kat situ. Macam Anis, dia ada Alya masa mula-mula masuk tadika. Kat rumah okay je. Tapi sampai sekolah mula la nak berdrama bagai. Mak macam biasa. Hati kering. Jadi time nangis tu tinggalkan je. Ikut tak sampai hati tu memang la. Tapi tak boleh jugak ikutkan sangat.

Masuk minggu kedua dah okay. Tak ada nangis-nangis lagi. Hari-hari ada je homework. Bab mewarna memang 'cantik' la. Kalau oren, semua oren. Kalau tak cakap memang oren semua la. Haha... Kelakar la pulak. Bab makan memang senang. Alhamdulillah. Kalau roti, roti je la dia makan. Biasa pun dia request nak roti je dengan cloud 9.

Dia dah makin okay kat tadika. Cumanya hari-hari tanya kenapa kena pergi sekolah. Jenuh mak nak jawab. Timing bangun pagi-pagi pun alhamdulillah... tak ada masalah jugak. Kalau pukul 6 kejut bangun, 15 minit lepas tu baru mandi. Itu belum masuk drama berbalah dengan the kakaks. Adehhh...

Tapi at the end of the day, dia okay-okay je. Balik kindy, main kejap lepas tu tidur. Mak pun rehat sama. Tambahan pulak sekarang ni lagi tak berapa nak sihat. Aus pun tengah nak recover daripada flu. Tak nak tidur buai lagi. Layan je la... (๑ơ ₃ ơ)♥

posted from Bloggeroid

Wednesday, January 28, 2015

~ WW #104 ~ Dugaan 2015.








my foot: malang tak berbau. bila Allah kata jadi maka jadilah. menerima ujian dan dugaan Allah dengan hati reda.


posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright Reserved to Rumah SalYa l Designed by DayangDeno