Search This Blog

Loading...

Fresh from the owner...

Friday, April 18, 2014

Salam Jumaat.



posted from Bloggeroid

Thursday, April 17, 2014

Apa-apa pun boleh Ibu.



Budak dua-beradik ni kalau ke tadika aku bekalkan dia orang makanan sebab tadika tak sediakan makanan kan. Tak macam masa kat PASTI. Tadika sediakan semuanya. Kemas pun sama. Kalau tak sempat aku ajak dia orang beli je. Kadang-kadang bekalkan Gardenia yang harganya 70 sen tu. Tapi aku make sure dia orang makan benda berat kat rumah kalau bekalan diaborang biasa-biasa je.

Bawak telur goreng sebiji pun okay. Telur mata. Memang dia orang tak kisah bawak bekal apa pun. Janji bekal. Tapi dia orang lagi suka kalau aku masak. Tak kira la apa pun janji aku masak. Nasi goreng dengan kicap plus telur pun jadi. Selera makan dia orang ni tak sama. Kalau Alya dia suka nasi goreng telur tanpa ada bahan-bahan lain. Anis kira makan je apa pun.

Baik daripada demam ni dia orang nak bawak bekal nasi goreng je. Jadi sepanajng minggu ni aku goreng nasi je la untuk dia orang. Bagus jugak sebab balik daripada tadika ada masanya aku tak masak lagi. Bila bawak bekal nasi, dia orang kenyang sikit sementara nak tunggu makan petang. Bagusnya kalau aku ajak pergi beli makanan biasanya dia orang tak nak. Nak jugak aku masak. Senang la bila sekolah nanti. Bagi bekal je. Terjamin sikit kesihatan kan?

Doa seorang ibu semoga jadik anak-anak yang solehah dan cemerlang di dunia dan akhirat. Aminnn...

posted from Bloggeroid

Cuti sekolah yang lalu... - finale.


Siap ada finale bagai. Haha... Kat kampung banyak aktiviti, banyak cerita. Tapi tak sempat sangat nak berblog. Okay... keje sikit je tapi bak relax je lebih. Nak pegang telefon pun untuk main game je. Haha... Itu pun kejap-kejap je. Aku cuma layan game Frozen Free Fall. 

Dulu main candy crush jugak. Tapi aku rasa frozen punya game ni visual dia lagi cun la. Sama je macam main candy crush. Kena fikir strategi macam mana nak jalan tapi aku tak fikir pun. Hentam je main. Janji lepas level. Emoji pun aku dah uninstall. Rupanya dia tambah level lagi. Daripada 40 levels dah naik. Tak ada masa nak main lagi dah.

Sekarang ni pulak tengah nak kemaskan rumah. Bersepah sejak budak-budak ni demam. Langsung apa pun tak boleh buat. Bila dah okay sikit ni dan tidur Aus pun dah nak okay macam dulu, baru senang nak buat keje. Kalau tak, nak dukung je dia. Adoiii la... Itu belum kira time abang demam abang nak dukung jugak. Dah tu kalau mak demam siapa nak dukung? Abahnya dah tentu tak larat. ^o^

Jom layan pic aktiviti dia orang masa kat kampung. Hari-hari dok request nak mandi kolam. Kolam ni Alya dengan Anis yang punya. Memang sengaja tak bawak balik. Tinggalkan je kat kampung. Senang sesekali balik boleh mandi kolam. Perbanyakkan bil air ayah aku. Hehe...











Memang seronok la dia orang main. Kakak sepupu di orang yang paling besar layan. Aku dok sibuk buat hal sendiri. Sense Kali jengukkan kepala tengok apa dia orang buat. Memang happy gila la. 

Ini pun dah request nak balik kampung cuti sekolah nanti. Tapi tak pasti lagi boleh ke tak. Abah bukan senang nak cuti. Keje tengah banyak. Nak suruh aku drive sendiri? Belum tentu dia nak bagi. Tunggu je la...

posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...