Search This Blog

Loading...

Fresh from the owner...

Thursday, October 30, 2014

Jika sudah sampai masanya.




Dapat berita daripada kampung last two days, anak saudara aku meninggal dunia. Kes langgar lari katanya. Aku kenal anak saudara aku tu daripada kecik sebab maknya tu muka macam arwah mak. Sepupu aku tu la. Kiranya rapat jugak la. Even masa aku mengajar dulu, dia tu ada. Tapi aku tak ajar kelas dia. Nanti jadi pelik pulak. Hehe...

Baru nak masuk 30 tahun tapi dah dijemput kembali ke pangkuan Sang Pencipta. Ajal dia kan? Aku macam terkejut jugak la dengar. Sebab last aku datang rumah my cousin tu raya tahun lepas. Masa tu adik arwah bagitahu kakak dia macam sakit. Selalu jugak meraung malam-malam macam tu la ceritanya. Ada anak 3 orang. Kecik lagi anak-anaknya. Luckily dia duduk dengan parents.

According tu my sis yang pergi melawat, anak dia yang bongsu pun parah. Arwah bawak 3 orang anak dia naik motor nak pergi rumah mak angkat dia. Bergesel dengan kereta. Dan arwah dalam proses nak divorce. Bercerai mati akhirnya. Last aku jumpa dia masa dia tengah sarat anak nombor 3. Time tu dia dengan husbennya.

Terbayang-bayang rupa paras dia. Bila d sampai tempoh yang dah Allah tetapkan, siapa kita nak menghalang semua ni kan? Bahagian dia macam tu. Bahagian kita tak tahu lagi. Semoga tenang di alam sana. Al-fatihah...


posted from Bloggeroid

Wednesday, October 29, 2014

~ WW #94 ~ Kampung's View.








my foot: subhanallah... balik kampung lepas gian ke pantai. Johor kan cuti seminggu Deepavali. hehe...

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 15, 2014

Blogwalking.


Hoho... Dah lama tak blogwalking. Sekarang ni kureng sihat sikit la. Tambahan pulak dengan handphone pun kureng jugak. Sebenarnya malas nak pegang handphone. Laptop apatah lagi. Bukak time dgr ayat Quran je. Memang jadik amalan tidur dengan ayat Quran. Kalau tidak rasa sunyi je.

Sekarang ni dengan Azfar yang tak berapa nak sihat lagi la. Lepas tidurkan Aus waktu pagi, aku pun ambik la peluang lelapkan mata jugak. Ngantuk. Tak tahan mata ni. 

Sebabnya Azfar ni berjaga malam-malam. Temperature dia asal malam je tinggi. Semalam cecah la 39°C plus2. Lepas mandikan baru la dia tidur semula. Itu pun tak ada la nak lena mana. Ibunya lagi la.

Apa yang bagusnya demam kali ni dia tak ada la meragam mana. Siang okay je. Makan pun macam biasa. Cuma tak banyak tapi tetap makan. Bila malam je la kena jaga-jaga sikit. 

Itu la sebabnya tak berapa nak blogwalking. Tambahan pulak bila anak soleh yang kecik ni baru dapat kaki. Nak 'hilang' je kerjanya... ^o^

Okay, alasan je lebih tu. Walaupun 75% daripadanya adalah benar, selebihnya M je. Haha... Sabar je la.

posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...