Search This Blog

Loading...

Fresh from the owner...

Friday, July 18, 2014

Pray for MH17 and MH370.

Rakyat Malaysia dikejutkan dengan berita pesawat MH17 ditembak jatuh. Pesawat tu membawa 295 penumpang. Katanya tak ada yang survive. Innalillah... Dugaan bulan mulia buat keluarga mangsa yang beragama Islam. Belum reda dengan kehilangan MH370, MAS terima tamparan paling hebat untuk kali kedua.

Siapa kita nak halang kalau sudah ditentukan Allah begitulah cara kematian mereka. Berdoa agar keluarga mangsa yang terlibat tabah dan sabar. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.

Allahu... Memikirkan keluarga sudah menunggu kepulangan mereka untuk menyambut Aidilfitri bersama, sedih rasanya. Mengharapkan mereka muncul tanpa cacat cela tapi menerima jenazah juga adanya. Harapan ceria berganti duka. Tabahlah dengan ujian Allah ini. Redalah...

Hanya mampu tumpang simpati. Memikirkan jika my BIL yang berada di dalam pesawat, mesti remuk rendam hati keluarga yang menanti. Alhamdulillah... Dia selamat kembali ke Malaysia dua minggu yang lalu untuk menyambut syawal bersama keluarga.

Bertabahlah... Allah ada bersama kamu!!!

posted from Bloggeroid

Thursday, July 17, 2014

Servis kereta.

Puasa pun tinggal seminggu lebih je lagi. Cepat betul masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah nak habis. Ya Allah... sayangnya nak tinggalkan Ramadan ni. Entah tahun depan belum tentu bertemu lagi kan?

Tahun ni raya tak tahu nak balik mana. Haha... Boleh gitu? Sebabnya husben kan kena ambik ubat tibi setiap dua hari sekali. Kalau nak balik kena dapat surat bertulis daripada doktor. Balik pun mungkin tak lama mana. Nurse kata biasa 3 hari je doc bagi. Kalau balik kampung mungkin lepas dia ambik ubat kat klinik pagi tu.

Siapa drive pun belum decide. Haha... Serba serbi belum. Balik mana-mana pun tak kisah. Husben pun sama aku pun sama. Tapi pagi raya mungkin kat kampung aku sebab kalau balik pun 27hb. Tak adanya nak direct balik Ganu. Husben kata dia tak larat kalau nak drive direct. Tengok la nanti.

Hari ni nak pergi servis kereta. Punya la ramai orang nak servis kereta sampaikan slot kosong cuma ada 1 je. Pukul 10.15 pagi. Alamatnya tak ke sekolah la budak dua beradik. Takut tak sempat nak patah balik ambik. Siapa nak drive nanti pun tak tahu lagi. Sampaikan nak pergi servis kereta pun kena tentukan siapa. Alahai... Punya la malas dua-dua driver nak bawak kereta. Macam mana tu? Haha...

posted from Bloggeroid

Wednesday, July 16, 2014

~ WW #87 ~ My friend is a writer.







posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...