Sunday, August 30, 2015

Aus turns 2.



Banyak benda nak cerita tapi ada kekangan masa. Nak blogwalking pun tak sempat lagi.

Tapi sebab hari ni hari istimewa, taip jugak entri untuk kesekian kalinya sebab entri yang pakai apps hilang entah ke mana. Huhu...

Hari ni birthday Aus. Dah besar dah budak kecik ni. Panjang akalnya. Boleh tahan nakalnya. Budak tengah membesar. Paling tak boleh blah bila jiran-jiran dia panggil nama je. Macam kawan-kawan dia pulak. Sabar je la.

Muhammad Aus Irsyad, harapnya jadik anak yang soleh, cemerlang dunia akhirat. Doa kami sentiasa mengiringi kamu duhai anak... (。’▽’。)♡


Monday, August 24, 2015

Catuan air dan aktiviti sepanjang minggu.



Seluruh Pasir Gmudang dah kena catu airnya. Empangan Layang-layang air dah susut. Start catuan 16/8/2015. Tapi untuk kawasan sub zon 3 start 17/8.

Ada banyak zon dan ada banyak sub zon jugak. Sehari ada air dan 2 hari tak ada air. Catuan ni sampai 16/9. Sebulan. Tapi tak tahu la kalau dia extend lagi. Semuanya bergantung pada air kat empangan juga.

Alhamdulillah, tak ada gangguan sangat la walaupun tak ada air yang banyak macam biasa. Bagusnya catuan air ni kita belajar berjimat. Belajar menghargai. Kalau tak, guna ait macam apa entah.

Cuma bila tiba bab-bab nak memasak dan basuh pinggan mangkuk tu la mac leceh sikit sebab air yang mengalir direct ke sinki dapur pun putus. Leceh nak angkut pinggan mangkuk, sayur bagai ke bilik air.

Ada je rumah yang tukar paip masa renovate terus ke tangki. Jadi time tak ada air pun tak ada masalah sebab sinki dapur pun guna air tangki. Memasak pun ala kadar je. Banyak periuk belanga, pinggan mangkuk nak basuh. Time ada air baru aman nak basuh semua. Lega.

Altiviti sepanjang minggu pun biasa je. Tak ada perubahan apa-apa. Tak terjejas la. Cuma sabtu petang, anak dara berdua tu dah ada aktiviti baru. Jadinya tinggal la si adik-adik bertiga kat rumah.

Sampaikan Azfar pun berbunyi baru-baru ni: 'Habis tu abang nak main dengan siapa?' Bukan main sangat pun. Gaduh je lebih. Pening kepala mak... (~_^)

Aktiviti mak sentiasa la penuh dengan budak 5 beradik. Busy la sentiasa. Haha...


posted from Bloggeroid

Wednesday, August 12, 2015

~ WW #122 ~ Teacher for a lifetime.






Walaupun dah tak jadi cikgu Alya dengan Anis since last year, hubungan tu tak pernah putus. Sempat juga la beraya kat rumah Teacher Safia ni. Kalau dah pernah jadi cikgu, selamanya akan jadi cikgu... (♥ω♥*)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright Reserved to Rumah SalYa l Designed by DayangDeno